Svi agenti su trenutno zauzeti, molimo Vas da pokušate ponovo.

Otkaži Ponovi zahtev
Pošalji e-mail

Došlo je do greške, e-mail nije poslat. Molimo Vas da pokušate kasnije!

OK

Vaša poruka je poslata, odgovor ćete dobiti na navedenu e-mail adresu.

OK

Vaša poruka je poslata, prvi slobodan agent će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Otkaži

Trenutno nismo na mreži. Molimo Vas da ostavite poruku, odgovor će biti poslat na navedenu e-mail adresu.

Da li vam je potrebna pomoć?

slika

Pobednici mts app konkursa u poseti MWC u Barseloni

Pobednici šestog mts app konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje, Mateja Brnabić, Luka Simić i Lazar Premović iz Računarske gimnazije u Beograduposetili su Svetski kongres mobilne telefonije u Barseloni, gde su obišli štandove izlagača iz celog sveta i upoznali se sa najnovijim dostignućima u mobilnoj telefoniji.

 „Zahvaljujući pobedi na mts app konkursu, dobili smo priliku da posetimo Svetski kongres mobilne telefonije i upoznamo najnovije uređaje i trendove u mobilnoj industriji. Poseta kongresu za nas predstavlja izvanredno lično iskustvo, videli smo dosta zanimljivih stvari, i dobili smernice i ideje o tome gde je danas mobilna tehnologija i u kom pravcu će se kretati narednih par godina“, svoje utiske preneli suMateja, Luka i Lazar

Matija, Luka i Lazar bili su u prilici da isprobaju najnovije aplikacije, a najviše su se zadržali u najvećoj hali, na štandovima proizvođača telefona. Tokom posete kongresu za njih je organizovana i ekskluzivna prezentacija proizvoda i usluga kompanije Huawei, a predstavljena im je i platforma ALL IP čiju implementaciju Telekom Srbija sprovodi u okviru modernizacije informaciono-tehnološke infrastrukture u našoj zemlji. 

Menadžer za korporativnu društvenu odgovornost u Telekomu Srbija Miroslava Tešin Popović, koja je sa učenicima i njihovom profesorkom informatike Dušom Vuković posetila kongres, istakla je da je do sada dvadeset učenika, pobednika mts app konkursa imalo priliku da se uveri zbog čega je kongres u Barseloni najznačajnija manifestacija na polju mobilne komunikacije u svetu.

Kako bi podržao razvoj preduzetničkog duha među mladima,Telekom Srbija pokrenuo je mts app konkurs sa ciljem da podstakne i nagradi izradu najzanimljiivijih i primenljivih aplikacija. Pobednički tim iz Računarske gimanzije iz Beograda razvio je aplikaciju „WalkieTalkie“ koja omogućava korisnicima da preko LAN mreže ili mobilnog hotspot-a, koriste mobilni telefon kao voki-toki, u situacijama i na mestima gde telefon nije moguće koristiti na uobičajeni način. Aplikacija se može preuzeti sa Google play-a.

Nagrađene najbolje aplikacije na šestom mts app konkursu

Beograd, 21. decembar 2016. godine – Telekom Srbija dodelio je po šesti put nagrade za najbolje aplikacije za mobilne uređaje timovima koji su učestvovali na ovogodišnjem mts app konkursu. Pred žirijem, koji su činili predstavnici Telekoma Srbija i partnerske organizacije SEE ICT, bio je ozbiljan zadatak da u užoj konkurenciji od 21 aplikacije izabere one najbolje koje se izdvajaju po funkcionalnosti, originalnosti ideje, samostalnosti u izradi i inovativnosti, a posebno ističu društveno odgovornom namenom i vezom sa mts uslugama. Pobedu je odneo tim „Nevermore“ iz Računarske gimnazije iz Beograda i aplikacija „WalkieTalkie“ za koju će biti nagrađeni putovanjem na Svetski kongres mobilne telefonije u Barseloni.

„Kompanija Telekom Srbija tradicionalno nastavlja da nagrađuje inovativne i kreativne ideje mladih ljudi. mts app konkurs razvija i preduzetnički duh među učenicima koji u svojim timovima rade na aplikaciji pretvarajući je u gotov proizvod koji se može naći na nekom  tržištu aplikacija na internetu. Mobilne aplikacije postale su sastavni deo naše svakodnevice, a Telekom Srbija, kao moderna telekomunikaciona kompanija, ovim konkursom je to na vreme prepoznala“, izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković.  

Pobednička aplikacija „WalkieTalkie“ omogućava korisnicima da preko LAN mreže ili mobilnog hotspot-a, koriste mobilni telefon kao voki-toki, u situacijama i na mestima gde telefon nije moguće koristiti na uobičajeni način.  Drugo mesto dele aplikacije „Notekeeper“ Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije, koja pruža mogućnost postavljanja i pretraživanja sadržaja sa korisnim beleškama iz određenih predmeta i aplikacija „eRrand“ tima „devDev“iz gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu, uz koju se na jednostavan način može vršiti dostava hrane ili lekova starijim osobama. Treće mesto, takođe, dele dve aplikacije – „TrashCam“, tima „LeVel“, iz gimnazije „Bora Stanković“, koja nas upućuje na najbliže mesto za odlaganje upotrebljenih stvari i garderobe i aplikacija „Safe Zones“, tima „Name“ iz gimnazije „Bolyai“ u Senti, koja omogućava roditeljima diskretnu kontrolu kretanja deteta. Specijalnu nagradu „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ zaslužio je tim „Komšije“ iz Matematičke gimnazije, time što aplikacija „Volter 1.0“ uvodi korisnike u osnovne algoritme programiranja putem rešavanja matematičkih zadataka. Kao nagrade timovima na drugom mestu uručeni su pametni mobilni telefoni, za treće mesto dodeljeni su tableti, a za specijalnu nagradu za inovativnost „Igor Osmokrović“ iPhone mobilni telefoni.“Na mts app konkurs smo se prijavili jer smo želeli da se oprobamo u novoj vrsti razvoja aplikacija. Putovanje koje smo osvojili značiće mnogo za nas,  jer ćemo se, pored toga što ćemo posetiti Barselonu, na Svetskom kongresu mobilne telefonije upoznati sa najnovijim trendovima u mobilnoj industriji. To će nam pomoći u razumevanju današnjeg mobilnog tržišta i razvoja mobilnih aplikacija u budućnosti“, rekao je prilikom dodele nagrada, Lazar Premović, član pobedničkog tima Računarske gimnazije iz Beograda.

Direktor Računarske gimnazije Branislav Đurđevac izrazio je zadovoljsto što su učenici ove gimnazije deo Telekomovog mts app konkursa. „Telekom Srbija, organizujući ovaj konkurs, prepoznaje da je ulaganje u mlade i obrazovanje posebno važna oblast društvene odgovornosti. Kroz ovaj konkurs se kod učenika budi želja za poznavanjem novih oblasti kroz praktičan rad na projektima. Učenici kroz proces kreiranja aplikacije za mobilne uređaje ispoljavaju svoju kreativnost, upoznaju se sa svim koracima koji su potrebni da se realizuje jedan ozbiljan projekat i grade svoje znanje. Odlazak pobednika na kongres biće ogroman izvor novih saznanja iz oblasti mobilnih tehnologija, što će biti snažan podsticaj za nastavak njihovog istraživačkog rada i podloga za dalje stručno usavršavanje“, ocenio je Branislav Đurđevac, direktor Računarske gimnazije.

Na mts app konkursu, koji je ove godine bio otvoren za aplikacije u Android-u i iOS-u, učestvovalo je 12 škola u Srbiji koje rade prema specijalnom školskom programu za matematičke i računarske gimnazije.  O dosadašnjem uspehu mts app konkursa govore podaci da je od 2011. do sada 1.700 učenika upoznato sa idejom konkursa, 86 timova je prezentovalo 90 aplikacija, od kojih su najbolje postavljene na Google Play.