Svi agenti su trenutno zauzeti, molimo Vas da pokušate ponovo.

Otkaži Ponovi zahtev
Pošalji e-mail

Došlo je do greške, e-mail nije poslat. Molimo Vas da pokušate kasnije!

OK

Vaša poruka je poslata, odgovor ćete dobiti na navedenu e-mail adresu.

OK

Vaša poruka je poslata, prvi slobodan agent će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Otkaži

Trenutno nismo na mreži. Molimo Vas da ostavite poruku, odgovor će biti poslat na navedenu e-mail adresu.

Da li vam je potrebna pomoć?

slika
 

Vesti

Pobednici Regionalnog app izazova posetili konferenciju u Berlinu

Učenici iz Niša i Istočnog Sarajeva, pobednici prvog Regionalnog app izazova u izradi aplikacija za mobilne uređaje, zahvaljujući uspehu koji su postigli i podršci Telekoma Srbija i m:tel Bosna i Hercegovina, posetili su konferenciju ID TechEx Show u Berlinu.

Poseta jednoj od najvećih konferencija u Evropi koja je kroz izložbeni deo i specijalizovane kurseve objedinila više sektora primene savremenih tehnologija u proizvodnji i komunikacijama, bila je odlična prilika za najbolje programere u regionu da se upoznaju sa novim trendovima, posebno na polju primene IoT tehnologije.

„Drago nam je što smo ove godine osvojili prvu nagradu na Regionalnom app izazovu što nam je omogućilo posetu ovoj prestižnoj IoT konferenciji. Ovde smo imali priliku da vidimo mnoge revolucionarne tehnologije koje će tek ući u široku primenu. Neke od njih su i senzorne tehnologije koje koriste i mobilne aplikacije, a to je posebno interesantno za naš dalji rad“, izjavio je Luka Pavlović iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša.

Telekom Srbija do sada je organizovao sedam konkursnih ciklusa mts app konkursa za talente na polju programiranja u Srbiji, a od ove godine u saradnji sa kompanijama m:tel Crna Gora i m:tel Bosna i Hercegovina, konkurs je prema istim pravilima organizovan i u ovim zemljama.

Veoma smo ponosni na mts app konkurs i posebno nam je drago što smo u saradnji sa kolegama uspeli za konkurs da zainteresujemo i talentovane srednjoškolce u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Cilj konkursa je da promoviše znanje, timski duh i preduzetnički način razmišljanja, a poseta i upoznavanje sa sadržajem konferencije na određeni način zaokružuje ovaj edukativni proces, izjavila je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Najbolje aplikacije sa mts app konkursa i Regionalnog app izazova postavljene su na Google Play:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=mts&hl=en

Proglašeni pobednici prvog „Regionalnog app izazova“

Kompanije Telekom Srbija, m:tel Crna Gorai m:telBiH organizovale su regionalno finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje - „Regionalni app izazov“. U regionalnom finalu učestvovali su srednjoškolci, pobednici državnih konkursa iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Zbog ujednačenosti u kvalitetu, žiri je odlučio da prvo mesto podele dve aplikacije – „Solve & Share“ tima LeVel iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša i aplikacija „Move Fit“, koju je izradio tim RB Dev iz JU „28. juni“ iz Istočnog Sarajeva. Članovi oba tima otputovaće u Berlin, na jednu od vodećih IoT konferencija.

Prilikom uručenja nagrade, generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izrazio je zadovoljstvo kvalitetom prezentovanih aplikacija. „U ime kompanije Telekom Srbija želim da istaknem da smo izuzetno ponosni na mlade ljude koji su pokazali zavidno znanje, izuzetan timski i preduzetnički duh i volju da istraju u procesu kreiranja aplikacija koje olakšavaju komunikaciju u savremenom svetu. Uspeh koji je mts app konkurs postigao u Srbiji prethodnih godina inspirisao nas je da ga proširimo i van granica naše zemlje“, izjavio je Ćulibrk.

Pored glavnih nagrada, dodeljene su i dve specijalne nagrade za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, timu Valanders iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice za aplikaciju „TeleTech“ i učeniku Matematičke gimnazije iz Beograda, Luki Jovičiću za aplikaciju „Stories“. Učenici su nagrađeni vrednim mobilnim uređajima.

Izvršni direktor m:tel-a Crna Gora Vladimir Lučić, pozitivno je ocenio konkurs i zalaganje mladih: „Želeo bih da zahvalim kolegama iz Telekoma Srbija na inicijativi da se u ovaj društveno odgovoran projekat, uključimo i mi iz Crne Gore kao i kolege iz BiH. Ideja nam je da ovaj događaj postane regionalno važan IT projekat, sa značajnim potencijalom za razvoj. Prošle godine smo otvorili Digitalnu fabriku, prvi IT inkubator u Crnoj Gori i time dodatno doprineli ambijentu za podsticanje inovativnog duha, produkciju ideja i izradu startup-ova“, izjavio je Lučić.

Izvršna direktorka za marketing i prodaju m:tel BiH Radmila Bojanić izrazila je zadovoljstvo što je ovog puta regija povezana znanjem i idejama mladih ljudi.  „Uz čestitke regionalnom pobedničkom timu istakla bih da su svi već sada pobednici, jer nije mala stvar biti najbolji na državnim takmičenjima. Najiskrenije zahvaljujem svim učenicima i njihovim mentorima, koji su uzeli učešće u takmičenju”, istakla je Radmila Bojanić i dodala da je ovo jedan od brojnih društveno odgovornih projekata u kome m:tel iz BiH ulaže u razvoj znanja i mladih talenata.

Za srednjoškolce iz Podgorice, Doboja, Istočnog Sarajeva, Mostara, Prijedora, Sente, Beograda, Šapca i Niša, Regionalni app izazov bio je prilika da razmene znanja i iskustva, ali i da dožive Beograd na poseban način, u okviru jedinstvene ture pod nazivom „Tesla u Beogradu“. Đaci su posetili muzej Nikole Tesle, Elektotehnički fakultet i lokacije u gradu koje je Tesla obišao prilikom svoje jedine posete Beogradu.

Proglašeni pobednici sedmog mts app konkursa

Beograd,  25. januar 2018. godine – Finale ovogodišnjeg mts app konkursa na kom je proglašeno pet timova i pet najboljih aplikacija za mobilne uređaje održano je u beogradskom Startit centru. Prema oceni žirija, pobedu su odnele aplikacije: „Solve&Share“ i  „Eduno“ timova iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša, aplikacija „ConTags“ tima iz gimnazije „Bolyai“ iz Sente, zatim aplikacija „Stories“ Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija „Gde je problem?“ tima iz Šabačke gimnazije. Učenici, autori aplikacija nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a istovremeno su se plasirali u regionalno finale konkursa pod nazivom „Regionalni app izazov“, gde će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija,  izrazila je zadovoljstvo zbog uspeha koji učenici postižu na konkursu. „Telekom Srbija je u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja 2011. godine ustanovio mts app konkurs sa željom da mladim, talentovanim ljudima pruži šansu za individualni i profesionalni razvoj i učenje i što je veoma važno, da poruči da se znanje uvek nagrađuje. Izuzetno smo ponosni na sve ove mlade ljude koji su pokazali neverovatan timski duh, veliku kreativnost i inovativnost. Misija Telekoma Srbija svakako jeste da ulaže u nove generacije, da mladima pruža podršku u sticanju znanja, kako bi sebi obezbedili bolju budućnost, a ovim projektom to smo još jednom i potvrdili“, izjavila je Marija Bošković.

U sedmom mts app konkursu učestvovalo je 14 gimnazija u Srbiji koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva, a u konkurenciji za nagrade bilo je 22 aplikacije. „Regionalni app izazov“  biće održan krajem februara u Beogradu, kada će se pobednici mts app konkursa naći u konkurenciji sa timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i dobiti mogućnost da se izbore za prvu nagradu - odlazak u Berlin na jednu od vodećih IoT konferencija,  ili da osvoje specijalnu nagradu za inovativnost.

Opisi pobedničkih aplikacija:

           ●  Solve&Share – tim „LeVeL“, gimnazija „Bora Stanković“, Niš

„Solve&Share“ je društvena mreža koja omogućava učenicima da međusobno dele zadatke iz oblasti matematike, fizike i hemije i predlažu njihova rešenja. „Solve&Share“ daje mogućnost da se na lak način, uz opis, sliku ili crtež predstavi problem, odnosno rešenje.

             Eduno – tim „Prvaci“, gimnazija „Bora Stanković“, Niš

„Eduno“ aplikacija osmišljena je sa ciljem da se učenicima unapredi organizacija vremena i efikasnije planiranje zadataka. Pored toga što im pomaže da ne zaborave važan test ili domaći, nudi im i mogućnost kreiranja odeljenja kojim se mogu služiti i drugi đaci.

             ConTags – tim „TagYa“, gimnazija „Bolyai“, Senta

„ConTags“ aplikacija namenjena je svima koji imaju puno sačuvanih kontakata u mobilnom telefonu i kojima se dešava da zbog toga ne mogu da pronađu željeni broj. ConTags omogućava uređivanje telefonskog imenika memorisanjem dodatnih informacija o kontaktu  preko kojih se može lakše pretraživati imenik. 

           ●  Stories – učenik Luka Jovičić, Matematička gimnazija, Beograd

„Stories“ aplikacija pruža mogućnost čitanja i kreiranja sopstvenih interaktivnih priča. Uz ovu aplikaciju korisnik može da preuzme bilo koju priču, preuredi njen tok prema sopstvenim željama i nakon toga je objavi, a može i da napiše svoju, potpuno novu priču.

           ●  Gde je problem? – tim “Šabaton”, Šabačka gimnazija

Aplikacija „Gde je problem?“ za ideju ima da na što jednostavniji način omogući korisnicima prijavljivanje problema u raznim sferama života, a pre svega komunalnih  problema u gradovima. Aplikacija obezbeđuje centralizovano prijavljivanje za celu Srbiju, a nadležni imaju pregledan uvid u sve informacije koje su korisnici poslali.

Poznate najbolje aplikacije i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

Na nedavno održanom m:tel app  takmičenju u BiH i m:tel app konkursu u Crnoj Gori, izabrane su najbolje aplikacije koje će zajedno sa aplikacijama izabranim na mts app konkursu u Srbiji, učestvovati u Regionalnom app izazovu i dobiti priliku da se izbore za specijalnu nagradu za inovativnost i glavnu nagradu - posetu prestižnoj IoT konferenciji u Berlinu. 

 Najbolje aplikacije i timovi u BiH:

„M Soft tim“, JU „28. juni“,  Istočno Sarajevo, aplikacija „m:fun“
Aplikacija spaja brojne m:tel servise, da bi korisnicima olakšala mobilnu komunikaciju. Tako je putem nje moguće upravljati prepaid servisom kroz upotrebu usluge Moj meni, ali i podsetiti se servisnih brojeva, hitnih službi, humanitarnih brojeva, kao i liste m:tel poslovnica sa geolokacijom. Korisnici su jednostavno linkovani i sa oficijelnim m:tel nalozima na društvenim mrežama.

„RB Dev“, JU „28. Juni“, Istočno Sarajevo, aplikacija „Move Fit“
Aplikacija je namenjena rekreativcima koji žele da u svakom trenutku znaju koliko kilometara su prepešačili ili pretrčali, ali i da imaju uvid u sopstvenu statistiku kretanja. Move Fit nudi pouzdano praćenje pređenog puta i brzine. Aplikacija radi i u online i offline modu, a sinhronizovana je sa Google mapama.

„FEN“, „Gimnazija  Mostar“, aplikacija „Smart Study“
Aplikacija je namenjena učenicima i studentima i pruža im priliku da na inovativan način organizuju svoj akademski život.  Nakon unosa škole, fakulteta ili smera, korisnici aplikacije dobijaju listu predmeta sa mogućnošću unosa ocena, pri čemu im aplikacija računa postignuti prosek. Aplikacija nudi listu predmeta i željenih ocena da bi se postigao željeni prosek. Takođe, Smart Study pruža mogućnost podsećanja na važne testove ili ispite.

Dušan Radulović, JU „Elektrotehnička škola“,  Prijedor,  aplikacija „Magistrala“
Ideja ove aplikacije je da vam znatno olakšava pretragu kada želite da kupite računar. Aplikacija nudi mogućnost sastavljanja optimalne ponude iz online oglasa za kupovinu komponenti kućnog računara. Korisniku se izlistavaju mogućnosti odabira računarskih delova od različitih proizvođača, sa različitim cenama.

„Elektronic Code“, JU „Saobraćajna i elektro škola“,  Doboj, aplikacija  „Pozivni brojevi“
Aplikacija je osmišljena tako da omogućava geografsku pretragu sveta na vrlo jednostavan način. Ako ikada budete imali dilemu o pozivnim brojevima bilo koje države, ova aplikacija vam pruža najbrži način da to saznate. Pored pozivnih telefonskih brojeva, aplikacija sadrži i osnovne informacije o traženoj državi.

Najbolje aplikacije i timovi u CG:

Aplikacija pod nazivom „TeleTech“,  tim „Valanders“ , Srednja Elektro-tehnička škola „Vaso Aligrudić“,  Podgorica
Aplikacija ima za cilj da unapredi i promoviše korisničke usluge koje nudi Mtel, u smislu pružanja informacija o trenutnim i predstojećim uslugama.

Aplikacija pod nazivom „Goh“,  tim „Sphinks“, JU Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica
Online aplikacija koja turistima pruža informacije o gradovima (taxi službe, restorani, hoteli, šoping centri i ostalo), a vlasnicima aplikacije mogućnost reklamiranja.

Regionalni app izazov biće održan krajem februara u Beogradu.

Novi mts app konkurs predstavljen u Startit centru

Beograd, 6. novembar 2017. godine – Telekom Srbija je povodom ovogodišnjeg, sedmog mts app konkursa, organizovao događaj u beogradskom Startit centru na kome su srednjoškolci imali priliku da se bliže upoznaju sa pravilima takmičenja, prednostima koje donosi kreiranje aplikacija za mobilne uređaje, kao i iskustvima ranijih učesnika.

Zaposleni u kompaniji Telekom Srbija, zajedno sa predstavnicima Startit centra i dosadašnjim učesnicima konkursa,  održali su korisne prezentacije za učenike i profesore gimnazija koje rade prema programu za talente na polju matematike i računarstva. Cilj ovih prezentacija  je da pruže više informacija o programiranju u Android™-u i iOS-u, kao i da istaknu značaj konkursa kao svojevrsnog podsticaja za mlade da kroz izradu aplikacija, zapravo, pokrenu jedan preduzetnički projekat. 

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je novi ciklus mts app konkursa koji ove godine ima i regionalni karakter, jer se pod istim uslovima organizuje i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Pet najboljih aplikacija iz svake od zemalja naći će se u konkurenciji „Regionalnog app izazova“ koji kao prvu nagradu donosi posetu IoT konferenciji u Berlinu.

Napravi tim, prijavi se i učestvuj u novom mts app konkursu

Beograd,  9. oktobar 2017.

Ako vas zanimaju aplikacije, volite programiranje, imate dobru ideju i želju da se takmičite sa vršnjacima, napravite aplikaciju koja vas u aprilu 2018. godine može odvesti na konferenciju IDTechEx Showu Berlinu.

Telekom Srbija vas poziva da učestvujete u novom mts app konkursu koji vam pored vrednih nagrada pruža mogućnost da se takmičite sa svojim vršnjacima na samo iz Srbije, već i iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Vaš zadatak je da osmislite i napravite zanimljivu, inovativnu i pre svega korisnu aplikaciju za tablet ili mobilni telefon u Android™ OS-u ili iOS-u, koja bi kao dodatnu prednost imala društveno odgovornu namenu ili bi mogla da doprinese razvoju neke od mts usluga. Ukoliko vaša aplikacija bude izabrana među pet najboljih u Srbiji, dobijate prestižne mobilne telefone i priliku da se takmičite sa timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i tako osvojite prvu ili specijalnu nagradu na „Regionalnom app izazovu”.

Da biste učestvovali u mts app konkursu potrebno je da jedan član vašeg tima do 20. novembra 2017. godine na adresu mtsappkonkurs@telekom.rs pošalje popunjen formular za prijavljivanje koji se može preuzeti na adresi: www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/o-mts-app-konkursu. Važno je da direktor škole svojim potpisom i pečatom potvrdi  prijavni formular.

Gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis aplikacije, timovi treba da postave na forum http://forum.appkonkurs.mts.rs do 15. januara 2018. godine, uz prethodnu prijavu i registraciju za forum.

Prezentacija radova i izbor pet najboljih aplikacija u Srbiji održaće se krajem januara 2018. godine u Beogradu, a u drugoj polovini februara sledi „Regionalni app izazov”.

Opšte uslove konkursa možete pronaći na linku www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/o-mts-app-konkursu, u delu koji se odnosi na prijavljivanje.

Novi mts app konkurs

Beograd, 9. oktobar 2017.

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa koji od ove godine ima i regionalni karakter. Konkurs za izradu aplikacija u Android™ i iOS sistemu, u kome učestvuju talentovani đaci srednjih škola iz Srbije sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku i informatiku, uvršten je u selekciju evropske organizacije CSR Europe. 

Posle uspeha koji je zabeležio u Srbiji, prema istim pravilima konkurs će biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica. Timovi učenika takmičiće se u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih,  stiču pravo da se nađu u konkurenciji „Regionalnog app izazova“ i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva. 

Na oba nivoa takmičenja – državnom i regionalnom finalu, vrednuje se ideja, kompleksnost rešenja, inovativnost,  a posebnu prednost aplikaciji daje njena drušveno korisna namena i doprinos razvoju neke od  mts usluga.

Za mesto među pet najboljih u Srbiji i vredne mobilne telefone nadmetaće se timovi učenika iz 14 gimnazija od Sente do Niša - timovi Matematičke gimnazije u Beogradu, Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, Prve kragujevačke gimnazije, Valjevske gimnazije, Gimnazije „Bolyai“ u Senti, Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, Gimnazije Kraljevo, Računarske gimnazije u Beogradu, Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu, Šabačke gimnazije, Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege, Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice, Prve beogradske gimnazije i Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Jagodine.

Glavnu nagradu na „Regionalnom app izazovu“ predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost. 

Organizujući mts app konkurs, Telekom Srbija nastavlja da podržava mlade talente i daje podsticaj njihovom usavršavanju u oblasti savremenih tehnoloških i komunikacionih rešenja, bez kojih bi danas svakodnevni život bio nezamisliv.