Svi agenti su trenutno zauzeti, molimo Vas da pokušate ponovo.

Otkaži Ponovi zahtev
Pošalji e-mail

Došlo je do greške, e-mail nije poslat. Molimo Vas da pokušate kasnije!

OK

Vaša poruka je poslata, odgovor ćete dobiti na navedenu e-mail adresu.

OK

Vaša poruka je poslata, prvi slobodan agent će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Otkaži

Trenutno nismo na mreži. Molimo Vas da ostavite poruku, odgovor će biti poslat na navedenu e-mail adresu.

Da li vam je potrebna pomoć?

Na-FON-Hakatonu-studenti-razvijali-resenja-za-Telekom-Srbija.jpg

Timovi RAFx i United Team pobednici su programerskih takmičenja FON Hakaton odnosno Tech Challnege, koja su proteklog vikenda organizovana na Fakultetu organizacionih nauka, uz podršku kompanije Telekom Srbija.

Telekom Srbija na taj način podstiče obrazovne institucije da kroz saradnju sa privredom razvijaju praktična znanja i veštine studenata, utičući istovremeno i na širenje preduzetničke kulture. Žiri je bio sačinjen od profesora FON-a i petočlanog tima Telekoma Srbija, predvođenog Milanom Simićem, izvršnim direktorom za IT podršku i ICT servise.

Milan Simić je ukazao na neophodnost ulaganja u obrazovanje i obrazovne procese, kako bi društvo u celini moglo da odgovori na dramatične promene koje donosi sve šira primena digitalnih tehnologija.

„Telekom Srbija putem programa koje pokreće i kroz saradnju sa partnerima nastoji da podstakne proces praktične primene stečenih znanja i pobuđivanje preduzetničkog duha. Verujemo da je to pravi put ka kreiranju kulture inoviranja i stvaranja novih vrednosti, dok je stalno unapređivanje obrazovanja nužan preduslov na tom putu“, dodao je on.

Pobednici takmičarskog dela, studenti Računarskog fakulteta u timu RAFx, napravili su aplikaciju za praćenje, predviđanje i rasterećenje baznih stanica pre, tokom i nakon završetka EXIT festivala u Novom Sadu. Drugo mesto osvojio je tim Java Swingers sa Elektrotehničkog fakulteta, dok se na trećem mestu našao tim Will code for food, koji su činili studenti FON-a, Metropolitena i Visoke ICT škole.

Tema Tech Challenge bila je “Personalizuj milenijalca”, a sa idejom kako treba personalizovati telekomunikacioni servis za ciljnu grupu milenijalce, pobedio je United team sa Fakulteta organizacionih nauka. Drugo i treće mesto pripalo je timovima Tech Warriors i Demings' sa Fakulteta organizacionih nauka.

Na ova dva takmičenja učestvovalo je više od 220 studenata sa nekoliko uglednih obrazovnih institucija, koji su bili okupljeni u 60 timova. Oni su imali priliku da tokom dvodnevnog događaja iskažu kreativnost i stečeno znanje u rešavanju poslovnih izazova koje im je postavila kompanija Telekom Srbija.

slika
slika
mts-premijerno-predstavio-5G-tehnologiju.jpg

mts je prvi operator u Srbiji koji je predstavio novu, petu generaciju mreže za mobilnu telefoniju, čije će napredne karakteristike doneti značajan pomak u svetu digitalnih komunikacija.

Detaljnije
slika

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk i predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik potpisali su sponzorski ugovor kojim će naša najveća telekomunikaciona kompanija u naredne dve godine pružati podršku aktivnostima ovog sportskog udruženja. Na svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora u prostorijama Telekoma Srbija prisustvovali su i srpski reprezentativci Zorana Arunović, Damir Mikec i Andrea Arsović. 

Detaljnije
slika

Kompanije Telekom Srbija, m:tel Crna Gorai m:telBiH organizovale su regionalno finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje - „Regionalni app izazov“. U regionalnom finalu učestvovali su srednjoškolci, pobednici državnih konkursa iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.  

Detaljnije
slika

Kompanija Telekom Srbija dobitnik je Svetosavske nagrade za izuzetan doprinos i kontinuirano ulaganje na polju obrazovanja koji su ostvareni tokom prethodne godine. Među vodećim projektima kompanije iz te oblasti posebno se izdvaja akcija „Stvaramo znanje“ u okviru koje je Telekom Srbija obezbedio informatičku opremu za 20 osnovnih škola širom Srbije. Poseban značaj tog projekta ogleda se u činjenici da je realizovan u godini kada je informatika postala obavezan predmet u svim osnovnim školama. Priznanje dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pojedincima, institucijama, udruženjima i kompanijama za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju dece.  

Detaljnije
slika

Finale ovogodišnjeg mts app konkursa na kom je proglašeno pet timova i pet najboljih aplikacija za mobilne uređaje održano je u beogradskom Startit centru. Prema oceni žirija, pobedu su odnele aplikacije: „Solve&Share“ i  „Eduno“ timova iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša, aplikacija „ConTags“ tima iz gimnazije „Bolyai“ iz Sente, zatim aplikacija „Stories“ Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija „Gde je problem?“ tima iz Šabačke gimnazije. Učenici, autori aplikacija nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a istovremeno su se plasirali u regionalno finale konkursa pod nazivom „Regionalni app izazov“, gde će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Detaljnije
slika
mts-premijerno-predstavio-5G-tehnologiju.jpg

Konferencija “Teen Talk 2017” pod pokroviteljstvom mts-a, održana je 23. novembra u beogradskom Domu omladine. Peta po redu konferencija okupila je veliki broj javnih ličnosti iz oblasti komunikacija, psihologije, medija i filma koje su razgovarale na temu “What digital native generation wants?”, ali i o brojnim pitanjima koja muče današnje tinejdžere. 

Detaljnije