Svi agenti su trenutno zauzeti, molimo Vas da pokušate ponovo.

Otkaži Ponovi zahtev
Pošalji e-mail

Došlo je do greške, e-mail nije poslat. Molimo Vas da pokušate kasnije!

OK

Vaša poruka je poslata, odgovor ćete dobiti na navedenu e-mail adresu.

OK

Vaša poruka je poslata, prvi slobodan agent će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Otkaži

Trenutno nismo na mreži. Molimo Vas da ostavite poruku, odgovor će biti poslat na navedenu e-mail adresu.

Da li vam je potrebna pomoć?

slika

Na završnoj izložbi studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) tradicionalno su dodeljena priznanja za najbolja ostvarenja u protekloj školskoj godini i nagrada Telekoma Srbija za najbolji rad na Odseku za Nove medije.

Dekan FLU Dimitrije Pecić uručio je nagrade studentima svih odseka u različitim kategorijama, dok je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću kompanije Telekom Srbija, dodelila priznanje studentu prve godine Pavlu Banoviću za najbolji rad na odseku za Nove medije pod nazivom „Nemoj da mi se smeješ“.

Pored novčane nagrade za najbolji studentski rad, kompanija Telekom Srbija drugu godinu za redom donirala je sredstva za nabavku vredne tehničke i multimedijalne opreme na katedri za Nove medije. Na taj način, studentima su obezbeđeni dodatni alati za rad u oblastima fotografije, videa i drugih novomedijskih disciplina.

„Telekom Srbija je kao donator dokazao da u našoj zemlji postoje ustanove koje smatraju da je ulaganje u kulturu i prosvetu značajno i da mladim ljudima treba omogućiti dobre uslove za rad i mogućnost da iskažu svoj talenat. Oprema koju je Telekom Srbija donirao nedavno oformljenom odseku Novih medija kao i nagrada koja se ove godine dodeljuje po drugi put studentu ovog odseka, predstavljaju veliku podršku radu FLU u celini i primer na koji bi mnoge kompanije u Srbiji mogle da se ugledaju“, izjavio je Dimitrije Pecić, dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija Marija Bošković istakla je da je saradnja sa FLU deo šireg programa „Pokrećemo pokretače” kojim kompanija nastoji da podstakne talentovane pojedince da svojim radom, zalaganjem i inovativnim pristupom ostvare svoje potencijale i time doprinesu kreiranju boljeg i uspešnijeg društva.

„U želji da podržimo što više pokretača i omogućimo im realizaciju njihove kreativnosti u oblastima u kojima su najuspešniji, verujemo da će i ova nagrada ovogodišnjem pobedniku biti dodatni vetar u leđa da nastavi da napreduje i razvija svoje originalne umetničke zamisli“, izjavila je Marija Bošković.

„Veoma sam zahvalan na ovoj nagradi. Pored finansijske podrške, koju ću iskoristiti za poboljšanje mog daljeg rada, ona za mene lično predstavlja veliku podršku. Predstavlja znak da radim nešto dobro, i da sam na pravom putu. Mislim da je dobro što i studenti prve godine, koji tek započinju svoje školovanje, imaju priliku da je osvoje, jer je ogromna motivacija za dalji nastavak rada“, izjavio je nagrađeni student Pavle Banović.

Studentu Pavlu Banoviću nagrada Telekoma Srbija pripala je odlukom stručnog žirija čiji su članovi: Hu Jun, poznati umetnik iz Kine koji trenutno živi i radi u Beogradu, Jasmina Čubrilo, vanredna profesorka Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu i Milica Pekić, istoričarka umetnosti i kustos iz Beograda.

Izložba radova nagrađenih studenata Fakulteta likovnih umetnosti biće otvorena do 14. jula u prostorima Galerije FLU i aneksu uz galeriju.

slika
slika

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju pružanja podrške talentovanim srednjoškolcima u kreiranju aplikacija za  mobilne uređaje, kompanija Telekom Srbija predstavila je u beogradskom Startit centru osmi mts app konkurs.

Detaljnije
slika
slika
slika
slika

Preduzetnički timovi „Boostowski“ i „Matchday stickers“ pokazali su najveću kreativnost u izradi svojih poslovnih ideja, inovativnost, kao i strateški pristup razvoju proizvoda, osvojivši tako novčani podsticaj u ukupnom iznosu od 20.000 evra, u okviru programa mts startap ubrzanje.

Detaljnije
slika
slika
slika

mts je prvi operator u Srbiji koji je predstavio novu, petu generaciju mreže za mobilnu telefoniju, čije će napredne karakteristike doneti značajan pomak u svetu digitalnih komunikacija.

Detaljnije
slika