Svi agenti su trenutno zauzeti, molimo Vas da pokušate ponovo.

Otkaži Ponovi zahtev
Pošalji e-mail

Došlo je do greške, e-mail nije poslat. Molimo Vas da pokušate kasnije!

OK

Vaša poruka je poslata, odgovor ćete dobiti na navedenu e-mail adresu.

OK

Vaša poruka je poslata, prvi slobodan agent će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Otkaži

Trenutno nismo na mreži. Molimo Vas da ostavite poruku, odgovor će biti poslat na navedenu e-mail adresu.

Da li vam je potrebna pomoć?

Da li mogu da pozivam info servise iz rominga?

Pozivanje servisnih brojeva iz inostranstva (ili Crne Gore) nije besplatno, već se naplaćuje u skladu sa roming tarifom za odlazne pozive. Pri tom, brojeve morate da unesete u međunarodnom formatu, sa prefiksom +381.

Kako da proverim stanje računa dok sam u romingu?

Unošenjem koda *797# (za postpejd) ili *100# (za pripejd i kontrolu troškova) i pritiskom na taster za pozivanje na Vašem mobilnom telefonu, u veoma kratkom roku pojaviće se informacija o Vašem zaduženju. Na ovaj način, dok ste u inostranstvu, možete besplatno da proverite trenutno stanje na Vašem računu, ukoliko ste odabrali mrežu roming operatora koja podržava USSD tehnologiju. Ukoliko ste pripejd korisnik ili korisnik Kontrole troškova, uvek će biti prikazano trenutno stanje na vašem računu. Ukoliko ste postpejd korisnik i roming operator koga ste odabrali kasni u dostavljanju izveštaja na osnovu kojeg obrađujemo saobraćaj ostvaren u romingu, može se dogoditi da se obračun potrošnje u romingu prikaže sa izvesnim kašnjenjem.

Podsećamo vas da dok ste u romingu, putem mobilnog telefona, slanjem SMS poruke, možete da platite i račune za mts usluge.

Preslušavanje govorne pošte u romingu?

Za preslušavanje govorne pošte pozovite +381(pozivni broj bez nule)710(vaš korisnički broj) - npr. +38165710abcdefg, za vreme trajanja vaše snimljene pozdravne poruke unesite # a zatim Vašu četvorocifrenu korisničku šifru i potvrdite je pritiskom tastera #.

Da li se naplaćuje primanje SMS poruka u romingu?

Ne. Kada ste u romingu dolazne SMS poruke su besplatne.

Kako se naplaćuje primanje i slanje MMS poruka u romingu?

Kada šaljete MMS poruke iz inostranstva, naplaćuje se cena slanja MMS poruke važeća za Vaš tarifni profil, uvećana za naknadu za ostvareni prenos podataka. Prenos podataka plaćate i za sve MMS poruke primljene u inostranstvu.

Ukoliko isključite uslugu prenosa podataka, nećete moći da šaljete i primate MMS poruke.

Na koje usluge treba obratiti pažnju kada sam u romingu?

Prenos podataka kada ste u romingu se naplaćuje po znatno višim cenama nego kada se nalazite u Srbiji. Ukoliko na svom telefonu imate instalirane aplikacije koje se povremeno same povezuju sa Internetom moguće je da nećete imati kontrolu svoje potrošnje. Naš savet je da dok ste u inostranstvu koristite samo one aplikacije koje su vam neophodne i da u njihovim podešavanjima ograničite njihovo povezivanje sa Internetom.

Kako da isključim prenos podataka dok sam u romingu?

Hoće li moj telefon raditi na frekvenciji koju koriste strane mreže?

Evropske mreže koriste frekvenciju od 900 MHz i/ili 1800 MHz. Frekvenciju od 900 MHz podržavaju svi modeli mobilnih telefona, dok obe frekvencije 900 MHz i 1800 MHz podržavaju dual-band mobilni telefoni što je naznačeno u njihovoj tehničkoj specifikaciji. Zemlje Amerike koriste frekvencije od 800 MHz ili 1900 MHz i u tom slučaju neophodno je imati triple-band telefon koji podržava 900MHz/1800 MHz/1900 MHz

Koje se usluge mogu koristiti na području mreže drugog mobilnog operatora?

Mogu se koristiti sve usluge iz ponude mreže drugog mobilnog operatora, ako te usluge podržava i mts.

Živim u pograničnom području i aparat mi se ponekad automatski prebaci na stranog operatera, kako to da izbegnem?

Potrebno je da na svom telefonu izaberete opciju ručnog traženja mreže i izaberete mts.

Kako odabrati mrežu?

Kada uključite mobilni telefon u inostranstvu on će automatski pronaći dostupnu mrežu stranog operatora. Ukoliko želite da promenite mrežu, na raspolaganju vam je funkcija ručnog odabira mreže.

Način ručnog odabira zavisi od tipa mobilnog telefona. Trebalo bi da u meniju Vašeg mobilnog telefona pronađete opciju Networks (ili Network Settings) i nakon izbora opcije za ručno biranje mreže na ekranu će vam se pokazati sve dostupne mreže.